Varukorg Korg SEK 0,00 Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades till i varukorgen
st.

Bakmaskiner

Bakmaskiner som ger dig färskt bröd varje dag

Färskt bröd är en del av livets stora glädje, men dessvärre är det inte alltid som man har tid att baka själv, eller köpa färskt bröd hos bagaren. Med en bakmaskin kan du alltid få färsk hembakat bröd, när du önskar. Maskinen gör jobbet åt dig - du behöver bara tillföra ingredienserna.

En bakmaskin kan närmast kallas en utökad köksmaskin, då den både kan röra, knåda och baka degen. Du behöver bara mäta upp ingredienserna och ha ner dem i maskinen. Alla våra bakmaskiner har en valmöjlighet till försenad start, som betyder att du kan göra klart på kvällen och vakna upp till doften av nybakt bröd. Maskinen registrerar själv när brödet är färdigt, så det är ingen risk för att brödet bränns.

Historien om det första brödet

Från det första brödet - till den första bakmaskinen

Det första brödet blev troligtvis bakat i Europa för mer än 30 000 år sedan, då man har funnit bevis för malet korn i utgrävningar från den tiden. Bröd är en vidareutveckling av gröt, men det är ingen som vet om det första brödet blev lagat med mening eller om det var en olycka. De platta skorporna som säkert blev bakade på sten över elden, har inte många likheter med det brödet vi har i dag. Arkeologerna har hittat bevis för att man använde jäst i bröd i Det Gamla Egypten, och detta var en mycket tidig sort av det moderna brödet.

I begynnelsen odlade människan själv råvaror och skulle därför också själv baka bröd. Det ändrade sig gradvis i medeltiden, där de flesta godsägare ägde sitt eget bageri och husmödrarna kunde komma dit med sin deg och få den bakat till bröd av bagaren. Flera bagare började också flitigt att baka eget bröd som de kunde sälja, och det blev därmed vanligt att man kunde köpa sitt bröd.

I Danmark är det vanligast med grovt bröd (korn och havre), som har varit vanligast, då mjölet till ljust bröd skulle importeras och var också mycket dyrt. Först i slutet av 1800-talet blev det ljusa matbrödet vanligt i Danmark. Det grova brödet har en stor, viktig roll i den danska kulturen idag, särskilt till påsk och jul frukost är rågbrödet väldigt populärt.

Bröd är en av de äldsta matvaror som vi känner till och det är fortsatt en stor det av kosten. Det finns idag många olika typer av bröd och otaliga recept på dem. Utvecklingen av bakmaskinen har betytt att det har blivit mycket vanligare att baka sitt eget bröd så att man alltid kan få nybakt bröd utan att vara beroende av butikens sortiment.

 

Dölj extra text
Din trygghet
Alltid 365 dagars ångerrätt
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr.
Auktoriserad serviceverkstad
Officiell återförsäljare av alla märken
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa något av telefonnumren fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett e-postbrev genom att klicka på länken nedan.
0774 218843
Senaste recensioner
Stor sortiment av de bästa märken