Varukorg Korg SEK 0,00 Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades till i varukorgen
st.
  • Valrhona chokolade

    En lång rad genomtänkta choklader, som passar till varje smak, tillfälle och kaka. Valrhona har producerat några av världens finaste choklader sedan 1922.
valrhona.png

Valrhona choklad

För några människor finns det tre slags choklad: mörk, vit och mjölkchoklad. För dessertkockarna hos Valrhona finns det flera tusen. Sedan verksamheten grundades har de experimenterar med och perfektionerat en rad genomtänkta choklader, som passar till varje smak, kaka och tillfälle.

Skaparglädjen bakom Valrhona

Till småkakor med stora, karamellaktiga choklad-chunks rekommenderar vi Andoa Lait i droppar, som är bra att hälla i dege. För en intensiv smak av en brownie är det kanske Abinao, som ska användas. Den ger både bitterhet och elegans till kakan. Om du har gjort en ganache till hallonkaka är vaniljsmaken från vit Ivorie helt perfekt.

"Varför inte stoppa i kakobitar i Guanja-chokladen och skapa ett perfekt spel mellan fruktvärme och kaffetorrhet? Och ska det vara lite mer kakaosmör i Caraque för få den att smälta bättre på tungan?" Det är säkert den sortens frågir kockar och amatörer har ställt varandra i Valrhonas huvudkvarter i Tain L´Herimitage i Franrike. Utöver att ha professionella anställda, erbjuder verksamheten kurser för likasinnade i L´Ecole du Grand Chocolat - skolan för fantastisk choklad. Man undrar om skaparglädjne i det sista kan smakas i det stora urvalet? 

 

Läs mer

Hållbarhet smakar gott

Receot är en sak, men det viktigaste är att få smaken i iordning är självklart råvaran. Med förverkligande i åtanke har Valrhona som en av mycket få chokladproducenter, deras egna plantage. Här fokueras det på två saker: att utveckla de mest raffinerade smakerna. Men i lika hög grad att odla dem på ett ansvarsfullt sätt. Plantagearbetarna ska ha en rättvis lön och odlingen ska ingå i ett naturligt ekosystem.

På farmen Loma Sotavento i Dominikanska Republiken odlas exempelvis en blandning av två sorter med stor försiktighet. Den utrotningshotade criollo och den robusta forastero. Resultatet kan bland annat upplevas i chokladen Caraque, som smakar bittert och varmt, blommigt och nötaktigt samtidigt.

På det sättet hänger fantastiska smaker, nyfinekhet och ansvar ihop i Valrhonas universum.

Dölj extra text
den 22 november 2016

Gör dina egna fyllda choklader

Det kan kännas som en stor process att göra fylld choklad, men när det är sagt, kommer du säkert att tycka om det. Ett bra ställe att börja är att se till att ha rätt redskap.
Se artikel
Din trygghet
Alltid 365 dagars ångerrätt
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr.
Auktoriserad serviceverkstad
Officiell återförsäljare av alla märken
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa något av telefonnumren fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett e-postbrev genom att klicka på länken nedan.
0774 218843
Senaste recensioner
  • Hans Björfeldt
    Jag har beställt den men inte fått den ännu och ingen svarar på mitt mejl till dom, order: 567192. Lite dåligt faktiskt, jag ändra…
    Kenwood CO600 Konservöppnare
    den 18 september
  • Yama Ahmadzai
    Jag sådan tryckkokare 7610, fast gummin på locket har gått sönder. Vi behöver därför veta ifall vi kan beställa endast gummin till…
    Tefal Nutricook tryckkokare 8 liter
    den 17 september
  • Susanne Hjorthagen
    Otroligt effektiv och samtidigt både tyst och lätt. Full pott!
    Bosch MFQ elvisp
    den 17 augusti
  • Maritha Petersson
    Efterlyser en riktig rivskiva för grova kroppkakor
    Bosch MCM4200 Matberedare, 800W
    den 16 augusti
  • Anders Stenberg
    Världens mest förnämliga kaffeinvention. Vi har haft den äldre modellen och efter ett antal resor till olika kontinenter och fliti…
    Bialetti Moka timer espressokanna
    den 31 juli
  • Ann-marie Lindblad
    Här haft min major sedan 1972 och aldrig haft något besvär med den. Nu känner jag att det ja vara kul med en ny. Dem är helt otro…
    Kenwood KMM060 Major Titanium Köksmaskin
    den 30 juli
  • Curt Carlsson
    Digital stektermometer, kass tryckdisplayen slutade fungera efter några månader.
    Dangrill Stektermometer digital
    den 14 juli
  • Daria Kecman
    Omega VSJ843 slow juicer är fantastisk! Har använt den dagligen i nästan tio månader. Valde just den här p.g.a. de låga RPM, 43 va…
    Omega VSJ843 slow juicer
    den 10 juli
  • Stefan Otterdahl
    För dålig effekt och kaffet blir inte tillräckligt varmt. Inte bra.
    Bosch TKA80 Kaffebryggare
    den 16 juni
  • Marco Rautavuoma
    Snacka om överpris!
    SodaStream Kolsyrepatron
    den 31 maj
  • Vander Stefanov
    Great for crushing ice and frozen fruits. I Handles everything I throw at it - soups, even frozen sorbet...
    OBH Hero Blender
    den 15 maj
  • Ingrid Boman
    Magimix... Kan inte bli mer, jag är toknöjd
    Magimix Blender 1,8 liter svart
    den 24 april
Stor sortiment av de bästa märken