Varukorg Korg SEK 0,00 Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades till i varukorgen
st.
  • Valrhona chokolade

    En lång rad genomtänkta choklader, som passar till varje smak, tillfälle och kaka. Valrhona har producerat några av världens finaste choklader sedan 1922.
valrhona.png

Valrhona choklad

För några människor finns det tre slags choklad: mörk, vit och mjölkchoklad. För dessertkockarna hos Valrhona finns det flera tusen. Sedan verksamheten grundades har de experimenterar med och perfektionerat en rad genomtänkta choklader, som passar till varje smak, kaka och tillfälle.

Skaparglädjen bakom Valrhona

Till småkakor med stora, karamellaktiga choklad-chunks rekommenderar vi Andoa Lait i droppar, som är bra att hälla i dege. För en intensiv smak av en brownie är det kanske Abinao, som ska användas. Den ger både bitterhet och elegans till kakan. Om du har gjort en ganache till hallonkaka är vaniljsmaken från vit Ivorie helt perfekt.

"Varför inte stoppa i kakobitar i Guanja-chokladen och skapa ett perfekt spel mellan fruktvärme och kaffetorrhet? Och ska det vara lite mer kakaosmör i Caraque för få den att smälta bättre på tungan?" Det är säkert den sortens frågir kockar och amatörer har ställt varandra i Valrhonas huvudkvarter i Tain L´Herimitage i Franrike. Utöver att ha professionella anställda, erbjuder verksamheten kurser för likasinnade i L´Ecole du Grand Chocolat - skolan för fantastisk choklad. Man undrar om skaparglädjne i det sista kan smakas i det stora urvalet? 

 

Läs mer

Hållbarhet smakar gott

Receot är en sak, men det viktigaste är att få smaken i iordning är självklart råvaran. Med förverkligande i åtanke har Valrhona som en av mycket få chokladproducenter, deras egna plantage. Här fokueras det på två saker: att utveckla de mest raffinerade smakerna. Men i lika hög grad att odla dem på ett ansvarsfullt sätt. Plantagearbetarna ska ha en rättvis lön och odlingen ska ingå i ett naturligt ekosystem.

På farmen Loma Sotavento i Dominikanska Republiken odlas exempelvis en blandning av två sorter med stor försiktighet. Den utrotningshotade criollo och den robusta forastero. Resultatet kan bland annat upplevas i chokladen Caraque, som smakar bittert och varmt, blommigt och nötaktigt samtidigt.

På det sättet hänger fantastiska smaker, nyfinekhet och ansvar ihop i Valrhonas universum.

Dölj extra text
Din trygghet
Alltid 365 dagars ångerrätt
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr.
Auktoriserad serviceverkstad
Officiell återförsäljare av alla märken
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa något av telefonnumren fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett e-postbrev genom att klicka på länken nedan.
0774 218843
Senaste recensioner
Stor sortiment av de bästa märken